Czy wartościowy posiłek musi być trudny w przygotowaniu, a to, co zdrowe – nudne i niesmaczne? Wprowadzenie kilku prostych zasad pomaga w zmianie złych nawyków i wpływa na jakość naszego życia. Okazuje się bowiem, że przygotowanie pysznego i zdrowego posiłku może być szybkie, łatwe i przyjemne.
W diecie kluczową rolę odgrywa regularność posiłków i ich zbilansowanie. Posiłki powinny być niewielkie, ale przyjmowane regularnie 5 razy w ciągu dnia. Jednocześnie tempo życia nie zwalnia i w natłoku codziennych obowiązków przygotowywanie zdrowych i zrównoważonych przekąsek wydaje się niejednokrotnie zadaniem niemożliwym. Dzięki wprowadzeniu do swojego życia kilku prostych zasad może okazać się, że nie jest to jednak tak trudne. Na rynku znajdziemy wiele produktów, z wykorzystaniem których można łatwo
i szybko przygotować pełnowartościowy posiłek. Idealnym rozwiązaniem jest tutaj kanapka, którą Polacy uwielbiają. Według raportu CBOS na śniadanie wybiera ją aż 75% ankietowanych. Jest szybka i łatwa do przygotowania, dlatego sprawdza się jako przekąska właściwie o każdej porze dnia. Wybór odpowiednich dodatków, może uczynić z niej zdrowy, zbilansowany posiłek.
– Kanapki jako pomysł na posiłki w ciągu dnia, są łatwe i szybkie do przygotowania, a co najważniejsze, stwarzają mnóstwo możliwości. Pozwalają zachować różnorodność w codziennym menu. W towarzystwie pieczywa i świeżych warzyw świetnie sprawdzają się wędliny drobiowe Cedrob z Kurnej Półki. Dzięki czystemu składowi i wysokiej zawartości mięsa są idealne na przekąski. To wędliny premium, których produkcja kontrolowana jest na każdym etapie ich powstawania – mówi Edyta Zębala, p.o. Dyrektor Marketingu Zakładów Mięsnych Silesia S.A.
– Niskokaloryczne, bogate w białko mięso drobiowe powinno gościć w jadłospisie każdego, kto ceni sobie lekkie, ale pożywne posiłki. Jeden plasterek wędliny drobiowej marki Cedrob z Kurnej Półki to tylko 13 kalorii. Mięso to ma wysoką zawartość składników mineralnych; żelaza, cynku, magnezu, sodu, wapnia i potasu oraz witamin z grupy B, które poprawiają sprawność intelektualną i regulują metabolizm – dodaje Stanisław Ducki, konsultant ds. dietetyki w Zakładach Mięsnych Silesia S.A.
Codzienne wybory jakich dokonujemy, mogą stanowić o jakości naszego życia i zdrowia. Sięganie po produkty o prostym i czystym składzie wpisuje się w filozofię „wiem, co jem”. Linia produktów Cedrob z Kurnej Półki to wędliny premium, z użyciem najlepszego mięsa z własnej hodowli, od polskiego producenta, według zasady „od ziarna do stołu” – ich wybór stanowi doskonały początek do wprowadzenia zmian w naszym codziennym jadłospisie i poprawie jakości życia.
Latest posts by Ilona Adamska (see all)
- Zmiana pokoleniowa: większość naszych mam miała cały dom na głowie. Dziś dotyczy to 44 proc. Polek - 24 kwietnia 2024
- Jawność wynagrodzeń w Polsce? Ponad połowa osób przyznaje, że w ich firmach jej nie ma - 23 kwietnia 2024
- Jeden bank centralny kupuje złoto niezależnie od ceny. Co planują Chińczycy? - 22 kwietnia 2024